Crate Diggin' в Барселона

wax.bg, 24/09/2018
Post Thumb

Март, 2018 г.
Получих покана да посетя фестивалът Skate Love Barcelona заедно с Rollit Quad Squad. В началото по необясними за мен причини нямах абсолютно никакво намерие да го правя, докато в един момент не осъзнах чудесната възможност за crate diggin', която Барселона предлага. Последва бърза поръчка на билет, организиране на квартира и няколко месеца чакане до 12 Септември. В последните дни преди полета се свързах с испански DJ и колекционер, който пък ме свърза с друг дигър и колекционер в Барселона и ме опъти към по-интересните места за "копане на черно злато" :)

14-ти Септември
Открихме фестивалът с невероятно парти в замъкът Монтжуик. Кънкьори от всички краища на света и страшно много FUNK.

15-ти Септември
Основното събитие. Плажът в Бадалона. Опитах да уловя част от атмосферата с камера, но предпочетох да не съм поредното ходещо зомби с телефон а вместо това да се заредя максимално с положителна енергия.

16-17-ти Септември
Следфестивално време и така дългоочакваният от мен момент. Слагам любимият ми Numark PT 01 в чантата, 20-тина минути ходене до Tallers street и се почувствах сякаш бях в рая. Магазини с по няколко десетки хиляди плочи и цени започващи от 1 евро за плочи десетократно по-скъпи онлайн. И буквално на по 50-100 метра един от друг. Препоръчвам на всеки с подобни интереси да мине от там. За съжаление не успяхме да се засечем с испанския "агент", но за сметка на това се постарах добре в името на колекцията прекарвайки по 6-7 часа на ден цапайки си ръцете.

Част от преживяното може да видите във видеото по-долу. Кои са Rollit Quad Squad и за какво се борят? В по-долното видео :)